tłoczony na zimno

Olej migdałowy

Olej migdałowy uzyskiwany jest z dwóch odmian migdałów: słodkich i gorzkich. Do celów kosmetycznych stosowana jest odmiana słodka (olej z gorzkich migdałów zawiera szkodliwy cyjanowodór). W kosmetyce olej migdałowy używany jest jako składnik balsamów do ciała, kremów i odżywek dla…

Olej nośnikiem zdrowia

rak aktywności fizycznej, prowadzą do osłabienia zdrowia, rozwoju chorób układu krążenia, cukrzycy, nadwagi oraz do pogorszenia nastroju, a nawet rozwoju depresji.